Lazy Notes is de eerste CD van deze formatie. Deze is opgenomen op 15 en 17 juni 2020 in de O.A.P. studio in Den Haag en is de eerste ‘smooth jazz’ productie van het Dutch Jazz Ensemble.

De CD is te bestellen op :
https://www.oaprecords.com/index.php?id=29&no_cache=1&tt_products%5BbackPID%5D=1&tt_products%5Bproduct%5D=152&cHash=4243d611aedbbd3f56586123de3acabf

Dutch Jazz Ensemble – Lazy Notes
Tekst : Bert Jansma (Jazz journalist)

‘Lazy Notes’, geen woord gelogen. Des te opmerkelijker omdat het Dutch Jazz Ensemble een vers gevormde nieuwe groep is van muzikanten van diverse generaties. Ze kennen elkaar van de gigs en jams in de Haagse pubs en clubs. En sluiten de gelederen hier hecht aaneen met eenzelfde gevoel voor al die prachtige jazzstandards. Van Hoagy Carmichaels ‘Skylark’ tot Victor Youngs ‘Beautiful love’. Met daarbij het oude goud van ‘Black Orpheus’, ‘Estate’, ‘Angel Eyes’, ‘Body and Soul’. En iets minder bekende stukken als gitarist-zanger Sacha Distels ‘The good Life’ en Henry Earl (=Hank) Mobley’s ‘This I Dig of You’. Hier gaan geen deuren open naar schrikbarende, nieuwe vergezichten. Hier gaan ze open naar een podium vol warmte, swing en gevoel voor de waarde van al die songs. Met de tedere aanrakingen van de sax van Patrieck Bonnet, de sierlijk swingende vibrafoon van René ten Cate, de helder articulerende gitaar van Wouter van Deventer, en de avontuurlijke trompet van Kees Kamphuis die zorgt dat het niet té ‘smooth’ wordt. Alles verbonden door de schat van ervaring van de ritmesectie: Remco Hofman (piano), Willem van Wijngaarden (bas) en Barry Olthof (drums). ‘Lazy Notes’ is smaakvol genieten. Met een tevreden ‘aha’ der herkenning, of gewoon, lui achterover.