Patrieck Bonnet - tenorsax
Patrieck Bonnet (NL 1992) begon met saxofoon spelen op tienjarige leeftijd en kreeg les bij Ger Ruitenbeek in Ermelo. Op achttienjarige leeftijd begon hij zijn studie op het conservatorium in Zwolle waar hij les kreeg van Rolf Delfos en Sjoerd Dijkhuizen 2011-2015. In 2017 studeerde hij voor zijn Masters af in den Haag waar hij les heeft gekregen van John Ruocco, en Toon Roos. Patrieck’s saxofoonspel is naast door zijn leraren voornamelijk beïnvloed door tenorsaxofonisten in de school van Lester Young. Bijv. Stan Getz, Hank Mobley, Dexter Gordon en Paul Desmond. Hij heeft o.a. gespeeld op North Sea Jazz Festival, Amersfoort Jazz, Bevrijdingsdagfestival Flevoland. Speelt in diverse bands zoals het Dutch Jazz Ensemble, Patrieck Bonnet Kwintet, Stan Getz, Gilberto tribute, Joëlle Goldman Orchestra, Bigband On the Move, Dutch Symphonic Wind Orchestra (klarinet) Winnetoe (Nederpop) geremplaçeerd bij Henk Meutgeert & Peter Beets New Jazz Orchestra, Dutch Concert Big Band, Jazzart Orchestra. Dankzij deze bands samen gespeeld met musici zoals Ack van Rooyen, Reinier Baas, Nancy Marano, Rik Mol, Sjoerd Dijkhuizen, Leo Janssen, Ronald Douglas en meer. Patrieck was in zijn afstudeerjaar in den Haag finalist bij de “Conservatory talent award 2017” Naast spelen met diverse bands en de Dispokinesis geeft Patrieck saxofoon en klarinet les op meerdere muziekscholen.
Kees Kamphuis - trompet
Kees Kamphuis studeerde op 4 juni 2007 Cum Laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, richting Jazz-trompet. Zijn docenten waren o.a. Jarmo Hoogendijk, Beatrijs Koorevaar en Ad van Zon. Tijdens zijn studie speelde hij op diverse festivals, waaronder het Breda Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival. Sinds het afronden van zijn studie is hij koper-docent bij diverse muziekverenigingen. Ook heeft hij met vele bands gewerkt waarvan de stijlen uiteenlopen van Jazz tot Latin en Soul. Tegenwoordig speelt hij bij salsaband Accion Con Clave, de West Coast Big Band en het Dutch Jazz Ensemble. Zijn voorbeelden zijn o.a. Freddie Hubbard en Woody Shaw. In 2003 won Kees de Kobe Jazz Street Award. Met het winnen van deze prijs werd hij uitgenodigd als Artist in Residence tijdens het Kobe Jazz Street Festival in Kobe, Japan. In datzelfde jaar eindigde hij op de tweede plaats bij de Pim Jacobs Muziekprijs.
René ten Cate - vibrafoon
René ten Cate begon al op jonge leeftijd met piano en drums. Op 12 jarige leeftijd trad hij toe als drummer bij een band in de Symfonische Rock, Funk en Jazz-rock. Jazz kwam op 16-jarige leeftijd binnen toen hij luisterde naar Oscar Peterson. Toen hij een concert van 'Steps' had gezien met vibrafonist Mike Mainieri, wendde hij zich direct tot de vibrafoon. Ging eind jaren tachtig naar het Koninklijk Conservatorium om vibrafoon en drums te studeren bij Frits Landesbergen waar hij afstudeerde met een 9. Als muzikant trad hij op met Nationale 'Jazzcats' zoals Ruud Brink, Pia Beck, Jarmo Hoogendijk, Herman Schoonderwald, Martijn v Iterson en internationale 'Jazzcats' zoals Scott Hamilton en Pat Metheny. Eind jaren 80 heeft hij met de Big Band 'The Skymasters' opgetreden voor radio en TV. Was genomineerd voor de Wessel Ilcken Award (1991) en deed mee aan de Pall Mall Swing Award waar hij finalist was (1991). Tijdens zijn studie was hij vast lid van de 'Swing Society' waar hij ook de finalist van de Denon Swing Award was. Hij trad op op het North Sea Jazz festival en andere festivals in Europa. Begin 2017 lanceerde hij zijn eerste trio-cd 'Solar', waarop hij ook vibrafoon en piano speelt. Zijn drive en swing maken hem tot een bijzondere jazzmusicus.
Remco Hofman - piano
Na zijn start met pianospelen in 1976 begon hij in de dixieland omgeving. Na enkele jaren belande Remco in het combo van de stedelijke muziekschool. Met deze groep leerde hij Bebop en stond hiermee in 1984, 1985 en 1986 op het North Sea Jazz Festival. Hij heeft eerst les genomen bij Willem van Bommel en later bij Rob Agerbeek en nog later bij Karel Boehlee. Pianisten als Rob Franken, Tommy Flanagan, Monty Alexander, Oscar Peterson en Michel Petrucciani waren zijn belangrijke voorbeelden. Hij richtte zijn eerste band op rond 1980 en speelde jarenlang met de Swing Association op vele feesten en partijen maar schoof gaandeweg steeds meer op richting de professionele kant. Hij legde in 1998 de basis met zijn trio met Hans Waaijer (drums) en Ferry Meininger (bas) voor menig jazzsessie in Den Haag zoals in de Palace Pub, St.Joris, Parker, De la Rue en later in de Hudson en Comeonin met zijn vaste trio Wim van Wijngaarden (bas) en Barry Olthof (drums). Hij nam in de loop der jaren 29 CD’s op en maakt nu met Wim & Barry deel uit van het Dutch Jazz Ensemble.
Wouter van Deventer - gitaar
Wouter van Deventer speelt sinds zijn negende gitaar. Na de blues en rock kreeg hij interesse in jazzmuziek, en besloot hij naar het Conservatorium te gaan. Wouter studeerde in 2017 af op het Conservatorium van Amsterdam, bij gitaristen Martijn van Iterson en Jesse van Ruller. Sindsdien treedt hij regelmatig op met verschillende grootheden uit de Nederlandse jazzwereld, en is vast lid bij de Dutch Jazz Collective Big Band en Dutch Jazz Ensemble. Enkele van zijn voorbeelden zijn Charlie Christian, Duke Ellington, John Coltrane, Gideon Tazelaar en Peter Bernstein.
Willem van Wijngaarden - bas
Bassist Willem van Wijngaarden was leerling van Victor Kaihatu. Met gevoel voor swing en melodische lijnen, is hij stilistisch geworteld in de Bebop en een representant van de ‘Haagse jazzschool’. Als lid van het trio van pianist Frans Elsen, met Bram Wijland op drums, begeleidde hij de legendarische sessies in café De Sport (Den Haag), waar saxofonisten Ferdinand Povel, Ruud Brink en bugelspeler Ack van Rooyen veel geziene gastsolisten waren. Paul Chambers en Ray Brown waren zijn belangrijke inspiraties, naast Oscar Pettiford en Rob Langereis. Willem was finalist op het Meervaart Jazzconcours met een kwartet met Frits Landesbergen en Martien Oster. Hij was verder lid van het Highlight Jazz Orchestra, waarvan ook Cees Slinger en Vincent Koning deel uitmaakten. Momenteel maakt hij deel uit van de West Coast Big Band en The Hague Jazz Project en het Dutch Jazz Ensemble.
Barry Olthof - drums
Drummer Barry Olthof studeerde de hoofdvakken drums en geluidstechniek op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de jaren 90’. Hij speelde met binnen en buitenlandse (Jazz)musici waarmee hij veel optrad in zowel binnen als buitenland. Ook begeleide hij solisten voor diverse concoursen: Pall Mall Export Award, DCC Music Award, VSB Music Award, Erasmus Jazz Price, VSB Music Award. Zijn speelstijl is swingend, subtiel en avontuurlijk te noemen. Zijn grote voorbeelden zijn, Baby Dodds, Elvin Jones, Shelly Man, Mel Lewis, Jeff ‘Tain’ Watts en John Engels. Tevens is Barry werkzaam als recording engineer en producer in zijn eigen opnamestudio in Den Haag. Met ruim 25 jaar ervaring in dit vakgebied heeft hij een uitstekende staat van dienst. In 2007 heeft hij zijn eigen platen label O.A.P. Records opgericht waar hij inmiddels 40 producties heeft op uitgebracht.